Panssari CC SM IX

28.04.2018

21.4.2018 ajettiin Crosscountry kauden avaus perinteikkäästi Parolannummella. Myöhäisen kevään johdosta nastarenkaiden käyttö oli sallittu. Rajut olosuhteet verottivat reilusti osallistujamääriä ja osa jo ilmoittautuneistakin jätti starttaamatta kisaan.
Kerholtamme reittiä lähti haastamaan 6 kuljettajaa.

Aamun ensimmäisessä lähdössä, ehkä kaikkein karuimpiin olosuhteisiin (pe-la yönä satoi reilusti lisää vettä jo valmiiksi tulvivalle reitille) lähti naisten luokassa Sirpa Tolvanen, joka ajoi hienosti sijalle 8. Hannu Kormano ajoi V60-luokassa podiumin arvoisesti sijalle 2.

V40-luokassa viime vuoden mitalia lähti kirkastamaan Sami Kärkkäinen. Sami joutui jo ensimmäisen kierroksen jälkeen tulemaan lasien vaihtoon, mutta ajoi maaliin kuitenkin sijalle 7. Ja jos en väärin nähnyt eräältä videolta, niin Sami otti "Holet" luokkansa lähdössä.

Päivän viimeisessä ja samalla suurimmassa lähdössä radalle päästettiin harrasteluokka. Kerhomme nuori toivo, Mikko Kuoppamäki ajoi n. 140 startanneen joukosta itsensä sijalle 17. Tulosta voidaan pitää vähintäänkin todella hyvänä. Elämänsä ensimmäistä kisaa ajanut Mikko Sirparanta oli viimeinen, joka taisteli 5.kierrosta maaliin. Valitettavasti vaan ajoajan ylitys vajaalla 4.minuutilla toi tulokseksi hylkäyksen. Itse olin se toiseksi viimeinen 5.kierrosta ajanut maaliin päässyt ja hylky tuli vajaan 3.minuutin ylityksellä ajoaikaan. Ilman ajoajan ylityksistä tulleita hylkyjä Mikko olisi ollut sijalla 70. ja minä sijalla 69.

Reitti oli todella rankka, pyöriä jäi metsään totaalijumiin, niin ettei niitä irti saatu kun vasta kisan ollessa jo ohi. Ja loppuvaiheessa reitiltä alkoi mudan seasta tulla esiin vanhoja tukkeja, lasinsiruja ja kaapelia.Mielestäni tälläiset potkumopokilpailut eivät palvele ketään.Varaosakauppiaat tosin varmasti tykkäsi. Itseltä ei mennyt kuin ketjut+rattaat, etujarrupalat ja kaasuvaijeri. Monilta varmasti enemmänkin.

-Janne #593