VGN 2018

20.05.2018

11.5-12.5 ajettiin toista kertaa Vesivehmaan lentokentän maastoissa suomen suurin moottoripyöräkilpailu. Reilu 1000 kuljettajaa otti osaa tähän kaksipäiväiseen karkeloon. Kerhostammekin 10 kuljettaa lähti haastamaan lämpöisiä ja osin pölyisiäkin olosuhteita.

Ensimmäisenä päivänä ajoivat lasten- ja nuortenluokat, sekä Classic- ja sähköpyöräluokat. Kultakypärä luokassa 85cc-2-tahti/150cc 4-tahtisissa O.Syrjänen lähti antamaan vastusta kilpakoneille Pw-Yamahalla. Kova oli yritys ja kuski/pyörä ehjänä maaliin.

Toisena päivänä oli massalähtöjen vuoro. Luokassa 60+ olikin vahvaa tekemistä kerhomme kuskeilla. Luokan voittoon ajoi Kormano, Tikka sijalle 5 ja Niinimäki sijalle 10.

Luokassa 40-49v Nikunen ajoi sijalle 54 ja Sirparanta sijalle 63, yli 330 kuljettajan joukossa.

Luokassa 30-39v Norokorpi ajoi sijalle 22, 74 kuljettajan joukosta.

Luokassa 15-29v Kuoppamäki ajoi sijalle 21 ja Hänninen sijalle 31. Elämänsä ensimmäistä kisaa ajaneen Hännisen nimi kannattaa laittaa muistiin. Todella hienosti ajettu, vaikka taatusti oli jännitystä enemmän kuin kokeneemmilla. Tässä luokassa kuskeja oli 53.

Eliititti luokassa Kärkkäisellä oli taas holeshotit lähdössä mielessä, mutta niin vain länsinaapurin Ljungren otti taas varaslähdön ja ilman rangaistusta. Kärkkäinen ajoi oman luokkansa sijalle 9.

Mielestäni tapahtuma on hieno ilman turhia jäykistelyjä. Varikolla saa ajaa ja muutenkin vapaampi meininki kuin muissa kansallisissa kisoissa. Ja ei tuolta raportoitu mitään onnettomuuksia varikko/tapahtuma-alueelta. Mutta kuten edeltä selviää, niin luokkia on ehkä turhan paljon ja ruotsalaisten ilmoittautumisjärjestelmä on sanalla sanoen lievästi sekava. Ilmoittautumisen yhteydessä maksettu tapahtumapaitakin tuli viikon kisan jälkeen.
Pahoittelut, jos joku RCK:n kuski jäi huomioimatta. Kisassa oli mukana kerhon kuskeja kolmella eri nimimuunnoksella kerhon nimestä.
-Janne #593

Luo kotisivut ilmaiseksi!