Sarjat

Sarjat, eli treenit, joissa on kuljettajille ajanotto.

Yhteistreenilistaan merkityt sarjat siis tarkoittavat, että kyseisessä treenissä kuljettajat ajavat saman radan ja saman verran kierroksia, joiden aika kellotetaan. Kyseessä ei ole kilpailu, joka esimerkiksi vaikuttaisi kuljettajien ranking sijoituksiin, tai muuta vastaavaa. Kysymyksessä on pikemminkin kilpailutilannetta vastaava harjoitus, jossa toki ajanotolla saadaan samalla selville oma kehittyminen ja vauhti, suhteessa kerhon muihin kuljettajiin.

Käytännössä treeni menee niin, että treenin vetäjä jakaa lähtövuorot kullekin kuljettajalle aiemman suorituksen ja luokituksen mukaan. Kuljettajat jaotellaan seuraavasti: Luokiteltuihin, joka sisältää A,B ja V40 kuljettajat. V50, jossa 50 vuotta täyttäneet, C-ryhmän jossa ajavat luokittelemattomat kuljettajat ja naisten D-ryhmän Kuljettajat starttaavat radalle 30 sekunnin välein ja ajavat yleensä 2 kierrosta peräkkäin. Sama toistetaan tarvittaessa lähtöjärjestystä muuttamalla ja rataa ajetaan seuraavat 2 kierrosta päinvastaiseen suuntaan. Kustakin kierroksesta kuljettajat saavat ajanotosta tuloksen, jota voi sitten vertailla omiin aiempiin- ja kavereiden suorituksiin.

Alkavalla kaudella 2022 tehdään sarjakisoihin vaihtelun vuoksi erilaisia variaatioita ja kokeillaan vähän erilaisia kilpamuotoja.

Sarjat sopivat  kaiken tasoisille kuskeille ja onkin pikemminkin leikkimuotoinen mittelö, ei siis suinkaan mikään vakava tapahtuma. Sarjoihin voivat osallistua kaikki jäsenmaksunsa maksaneet kerhon jäsenet, lisenssiä tms. ei siis vaadita. Myös kerhon ulkopuoliset kuljettajat ovat tervetulleita osallistumaan kisoihin, maksamalla 10€ ratamaksun.  Sarjat ovatkin olleet yksi kerhon ydin-toiminnoista ja ne ovat muodostuneet mukavaksi yhteistapahtumaksi, joissa aloittelijatkin pääsevät kokeilemaan kilpailun kaltaista treeniä.

Sarjojen treenipäivät näkyvät yhteistreenit sivulla. Sarjojen alkamisajankohdaksi olen laittanut klo 11, jotta mahdollisimman moni kuljettaja ehtii paikalle.

Kauden lopussa lasken pisteet ja parhaat palkitaan luokittain.

Jos jäsenistöllä herää haluja järjestää sarjat jollain muulla radalla, kuin kerhon radoilla, voi asiasta olla yhteydessä minuun osoitteella mikko.sirparanta(at)gmail.com

Terveisin

Yhteistreeni ja sarjavastaava

Mikko Sirparanta

Luo kotisivut ilmaiseksi!